Moore Stephens KSC susține dezvoltarea profesiei de Contabil și Auditor

Suntem mândrii că la data de 17 iunie 2016 ne-am alăturat ACAP la sărbătorirea celor 20 de ani de activitate și că am reușit să susținem Asociația să avanseze în direcția îmbunătațirii profesiei contabile din Moldova.

Conferința s-a bucurat de participarea unor personalități importante atât din Moldova cât și din străinătate, ca de exemplu: Federația Internațională a Contabililor (IFAC), Federația Internațională a Contabililor Francofoni (FIDEF), Banca Mondială, asociații profesionale din Ungaria, Polonia, România, Ucraina, Rusia, etc.

Andrei StanAudit Partner, Head of Romania & Moldova Operation în cadrul Moore Stephens KSC a participat ca speaker în panelul dedicat provocărilor profesiei de auditor.

Andrei Stan: “Profesia de auditor este la răscruce de drumuri. Nu doar afacerile clienților de audit devin din ce în ce mai complexe și tehnologia joacă un rol mai important, ci și noi trebuie să ne intensificăm eforturile în direcția furnizării calității corecte și protejării responsabilității de contabili publici. În general, profesia din Republica Moldova a ținut pasul cu trendurile internaționale prin implementarea Standardelor Internaționale de Audit (ISA) urmate de Codul IFAC, în timp ce a rămas să îmbunătățeasca mecanismul de asigurare a calității pentru toate angajamentele de audit prin implementarea Standardului Internațional de Control al Calității (ISQC1) de către toate firmele de audit aprobate.

De asemenea, așteptăm si un ISQC1 revizuit în sensul că firmele de audit ar trebui să își intensifice eforturile de a demonstra asigurarea calității, în timp ce eforturi continue sunt direcționate în zonele de îmbunătățire si corectare a principalelor cauze ale oricăror erori de performanță. În calitate de practicant și membru ACAP, sunt dornic să susțin atât profesia cât și Asociația din Republica Moldova să depășească această răscruce.”

Mamas Koutsoyiannis – C.E.O. al Moore Stephens KSC: “Am răspuns cu bucurie la invitația de a participa la evenimentul ACAP și de a ne împărtăși viziunea referitoare la profesia de auditor și contabil. Profesia noastră se confruntă cu multe provocări. În ultimii ani au existat o activitate și o schimbare fără precedent în cadrul standardelor de audit si a reglementarilor de supraveghere a auditului, iar astfel de evenimente ajută la o mai bună înțelegere a problemelor implicate.